Skip to content

Dichter bij het Spaarne

Zaterdag 11 juni vanaf 14.00 uur vindt als onderdeel van het KIS-weekend een dichtersmanifestatie plaats. Nabij het Spaarne zullen een aantal dichters hun werk voordragen. De optredens worden verzorgd door John Schoorl, Bas Belleman, stadsdichter Joshua Baumgarten, Lucas Hirsch, Fred Papenhove, Erik Jan Harmens en wellicht nog enige andere dichters.
In deze ambiance met bovengenoemde poëten, kan het niet anders of het wordt voor de toehoorders een uitermate weldadige en vooral inspirerende middag.

Frank Kraaijeveld

Frank heeft voor het 60 jarig bestaan van de BINTANGS het boek BE FRANK geschreven. Vol met verhalen en foto’s over het langdurige bestaan van deze Rhythm & Bluesband. Verhalen over de ruim 40 bandleden, de festivals, de platen. Genoeg te vertellen.

Lucas Hirsch

Dichter en schrijver Lucas Hirsch schreef vijf dichtbundels, en een roman over de bankenwereld.

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels. De meest recente, kom (2019), ging over hijgen. Het gedicht ‘h h’, dat bestaat uit 56 maal één en dezelfde letter, behoort tot de klassiekers in de nederlandse poëzie.

Fred Papenhove

Fred Papenhove is dichter. In 2009 ontving hij de Halewijnprijs voor De hemel is vol zwaluwen. Zijn laatste bundel is Rechte paden doen ons niets en andere gedichten (2015). Werkt aan een nieuwe, zesde dichtbundel en aan een prozadebuut.

John Schoorl

John Schoorl (1961) is verslaggever van de Volkskrant. Als dichter debuteerde hij in de De Sandwich-reeks van van Gerrit Komrij. Daarna bracht hij nog drie bundels uit, en poëziebloemlezingen over Bob Dylan, Elvis Presley en jazz.

Joshua Baumgarten

Joshua Baumgarten, bekend van The Irrational Library en zijn stadsgedichten, heeft zichzelf uitgeroepen tot stadsdichter van Haarlem.

Bas Belleman

Bas Belleman is dichter, vertaler en essayist. Hij won de Filter Vertaalprijs 2021 voor zijn boek ‘Shakespeares Sonnetten’ (Athenaeum – Polak & Van Gennep) met inleiding en toelichting bij alle sonnetten en A lover’s complaint.

Jan Zwetsloot

Jan Zwetsloot schreef jarenlang columns over het Spaarndamse, de Spaarndammer en Spaarndam. Hij legde het dorp langs de meetlat van de wereld en probeerde zo tot een vergelijk te komen, zodat het dorp zich zou kunnen spiegelen aan de wereld, en de wereld aan Spaarndam.