Skip to content

Het Dorp

Kunst in Spaarndam
Kunstenaars In Spaarndam of Kunst InSpaarndam: KIS dus. We waren er snel uit.Duidelijker kan het niet.
Er wonen en werken veel kunstenaarsideaal dit dorp en zou het dan niet leuk zijn en inspirerend wanneer zij een weekend lang laten zien wat ze doen of maken. dat idee sloeg aan en de bereidheid van iedereen om mee te werken en locaties ter beschikking te stellen was groot.
Vanuit de culinaire hoek kwam ook veel enthousiasme. De Toerist, restaurant De Kolk, Café Spaarndam en Fort- Zuid haakten in, en gaan deze dagen eveneens op de artistieke tour.
Bij zoveel medewerking kun je gerust spreken van een goed initiatief.

Kunst In Spaarndam, KIS
Het weekend van 25 en 26 mei staat Spaarndam weer in het teken van kunst en cultuur. Op veel plekken in het mooie dorp kunt u dan genieten van beeldende kunst, muziek en toneel. Het thema dit jaar is ‘samen’: het oude dorp met het nieuwe, jong en oud en mensen uit andere culturen, die inmiddels hun plek in het dorp hebben gevonden. Het programma biedt tal van activiteiten waarin dit thema gestalte krijgt.
De website hieronder geesten mooi overzicht van alle kunst-en cultuuruitingen die hier in dit enerverende weekend plaatsvinden. We hopen dat veel mensen uit Spaarndam en omgeving dit weekend komen genieten van KIS.


De schone kunsten en Spaarndam verhouden zich al sinds jaaren dag prima met elkaar; het dorp inspireert, activeert en is ook een geweldig decor waarbinnen optredens en exposities extra tot hun recht komen.
De historische gebouwen zoals het Rijnlandhuis, de oude kerk, het Gemaal en Fort-Zuid lenen zich heel goed als expositieruimte.
Daarnaast zijn er vele andere interessante locaties.
We organiseren KIS dit jaar voor de vijfde keer en zijn van plan er wederom een groot feest van te maken.
Dit jaar zullen er zaterdag 25 mei bij Fort- Zuid tussen 14 en 16 uur kleine toneelstukjes worden opgevoerd.
De Kolk en de oude kerk zijn dit jaar weer het episch centrum van muziek. Ook bij Rijnland en Fort- Zuid komt u muzikaal gezien volop aan uw trekken.
In het Dorpshuis is als vanouds de grote fotografietentoonstelling.
De locaties waar een en ander gaat plaatsvinden zijn alle dagen herkenbaar aan het banier met het KIS- logo. Deze ruimtes bevinden zich veelal in de driehoek gevormd door Dorpshuis, Rijnlandshuis, Spaarnebuiten, Oude Kerk en Fort-Zuid.