Skip to content

Beeldende Kunst

U kunt op verschillende locaties in Spaarndam genieten van het werk van beeldende kunstenaars. Het werk wordt op beide dagen doorlopend tentoongesteld. Op de volgende pagina’s kunt u meer lezen over elke kunstenaar en vindt u terug op welke locatie u moet zijn om hun werk te bezichtigen.

Adriaan Brand

Mijn fotowerk gaat over leven terwijl er bijna geen mensen in voorkomen...

Agnes Duwel

Misschien omdat ik als leerkracht basisonderwijs ooit mooie bordtekeningen maakte voor mijn kinderen in de klas voelt krijt voor mij als ‘n vertrouwd materiaal waarmee ik mijn creativiteit op papier vorm kan geven.

Anne Marie Penning

Brons en koper. Dit zijn de materialen waar ik graag mee werk, de kleur vind ik mooi en deze verandert ook nog met de tijd.

Anton Brand

Anton Brand woont in Overveen en schildert vrijwel dagelijks sinds 1990. Aanvankelijk alleen in aquarel, gestimuleerd door cursussen bij aquarellisten zoals Jan Velthuis, Rini Bus, Sjoerdtje Hak, Dorry van de Winkel, Xavier Swolfs, Mark van Praagh, Kees van Aalst en Ray Balkwill.

Dayana Levi

Mode is iets wat ons allemaal verbindt. We doen er allemaal aan mee bewust of onbewust. Het haalt inspiratie van andere culturen maar is ook een media om je eigen cultuur te showcasen.

Doejemeeatelier

In het doejemeeatelier krijgen kinderen tussen de 4-12 jaar alle ruimte voor hun eigen creatieve zoektocht. Het startpunt is het materiaal, het doel is een rijke ontdekkingstocht.

Enny Majoor

Schilderijen en houtskool tekeningen. Inspiratie haal ik uit alledaagse situaties. Zoals een broedende zwarte zwaan die op een nest zit vlakbij Fort Penningsveer.

Eric Coolen

Tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen, glas-in-loodramen en wat niet al.

Erik Prins

De afgelopen vier jaar ben ik bezig om fotografische fragmenten in mijn schilderijen op te nemen: In de serie ‘’famous artists’’ uit 2021 contrasteert de fotografische weergave van de verf met de daadwerkelijk aangebrachte verf. ‘’kijk maar , je ziet niet wat je ziet’’.

Frank Zindler

Ik ben als jongeman naar Australië geëmigreerd, waar ik mijn studie architectuur heb afgerond. Een belangrijk deel van deze studie was gewijd aan tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Sinds mijn pensionering ben ik teruggekeerd naar mijn ware passie: de schilderkunst, in het bijzonder die van de aquarel.

Froukje van Veen

Froukje van Veen kleurt en bedrukt textiel met natuurlijke verfstoffen, bloemen en bladeren vanuit haar prachtige en bijzondere werkplaats in Fort Zuid.

Henk Meekel

Tot mijn pensionering was ik in het dagelijkse leven restauratietimmerman. In aanloop naar mijn pensioen ben ik aan de Haarlemse Kunstacademie de vakopleiding schilderkunst gaan volgen.

Ien Oud

Ien Oud maakt beelden uit boomstammen en laat zich inspireren door vogels, veren, bloemen en naakte schoonheid.

Janou Zoet

Hi there, ik ben Janou Zoet, freelance fotograaf en oprichter van Foonfoto.nl. Samen met mijn man Remco, twee zoons (6 en 8) en twee katten wonen wij vlakbij het mooie Haarlem.

Jennice Zagwijn

In mijn autonome werk ben op zoek naar zo alledaags mogelijke situaties, omdat daar geopenbaard wordt hoe we onze omgeving en daarmee ons zelf vormgeven.

Jeroen Duwel

Jeroen Duwel (1967) is geboren in Haarlem en heeft een groot deel van zijn jeugd in Frankrijk gewoond. Daar kwam hij al in aanraking met fotografie, door zijn vader die beroepsfotograaf is. Zelf is hij autodidact.

Johanna van Steen

Na een lange, succesvolle carrière in het bewegingstheater heb ik een nieuwe manier gevonden om mijn fascinatie voor beweging en ruimte vorm te geven: beeldhouwen in steen.

Jolanda Wethmar

Ik restaureer en vermaak vaak oude of nieuwe kralen sieraden. Maak van diverse oude kettingen een nieuwe.

Joyce van Dobben

Ik woon sinds 1982 in Spaarnwoude, heb daar een atelier aan huis waar ik schilder en teken.

Justyna​ Gaja

Justyna Gaja - kunstschilder en kunsthistorica (WO). Haar kunst is een persoonlijke mix tussen klassieke figuratieve en abstracte schilderijen. Zij ziet de wereld door lichten en kleuren. Waar is licht is er kleur, gewoon een impressie van wat ons omringt.

Kiki Kraaijeveld

Tijdens mijn kunstzinnige opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam raakte ik geïntrigeerd door het voluptueuze vrouwenlichaam. Deze vormen legde ik vast in mijn schilderijen. Lovende reacties na diverse tentoonstellingen inspireerden me om mijn stijl en kleurstelling verder te ontwikkelen. In de loop der jaren werden mijn vrouwenfiguren abstracter en schilderde ik meer fragmenten van lichaamsvormen.

Kitty Veltman

Fotografie heeft altijd al mijn belangstelling gehad, maar sinds ik ook ben gaan sportduiken in 1991 ben ik veel meer gaan fotograferen.

Klaas Kamphuis

"en taille directe" dat is mijn werkwijze als beeldhouwer: direct hakken het materiaal van uit een klein idee of summiere schets.

Leon Spierenburg

Een schilderij van Léon Spierenburg is direct herkenbaar en omgeven door intimiteit en soberheid waarbij inderdaad al het overbodige wordt weggelaten.

Lida Carstens

Zo’n 20 jaar geleden, werd Lida Carstens op een expositie getroffen door de speciale betekenis en schoonheid van ikonen.

Lotte en Lucy

Wij zijn Lotte en Lucy en wij zijn samen gaan werken omdat we beide veel inspiratie vinden in keramiek en gips. Dit komt omdat we van de vervormbaarheid van de materialen houden. Doormiddel van onze samenwerking ontstaat er een combinatie van veel theoretisch en makend onderzoek. Dit zorgt ervoor dat in ons werk esthetiek en concept samen komen.

Marco Levi

Marco is geboren in Elisabethville (Rep. Dem Cogno) in 1960, hij woont en werkt in Milaan, waar hij tevens gestudeerd heeft om fotograaf te worden.

Margot Dukker

Het beeldend verhalend werk van Margot Dukker dat voornamelijk bestaat uit pentekeningen en olieverfschilderijen is niet goed bij een bepaalde stroming onder te brengen.

Margreeth Eichhorn

Beeldende Kunst Locatie 24 Schildersclub Nieuw leven Naar route Te zien op beide KIS dagen locatie: Dorpscentrum margreetheichhorn@gmail.com Margreeth Eichhorn

Marianne Henstra

Reeds 25 jaar ben ik bezig met quilten. Eerst op de traditionele wijze; met kleine vierkante en driehoekige katoenen lapjes, die aan elkaar genaaid een mooi patroon vormen.

Marjolijn de Vries

Op zoek naar een origineel cadeau voor verjaardag, huwelijk, pensioen, geboorte. Die maak ik van natuurlijke materialen die ik overal vindt.

Mark Koning

Met mijn glasplaten zoek en noteer ik sporen en afdrukken die mensen achterlaten in stedelijke megastructuren. Ik isoleer de structuren en verbindingen die ontstaan als mensen en groepen zich door het stedelijk landschap bewegen.

Mark Thatcher

Mark is een Engelse kunstenaar, illustrator en sneltekenaar, die nu Nieuwebrug thuis noemt.

Marloes Verstraeten

In het dagelijks leven laat ik mij vaak inspireren door dingen die ik meemaak of die indruk op mij maken. Ik werk veel vanuit mijn gevoel.

Mathilde Renes

Ik werk met textiel, dat wil zeggen borduurwerk, textielverf, applicatie, geprinte transfers, vilt, draden op bijvoorbeeld linnen, zijde, of vintage lappen.

Menno Veenendaal

Vanuit de drang zich te willen uiten in vormentaal is Menno Veenendaal, naast zijn activiteiten als musicus, zich ca. 30 jaar geleden gaan toeleggen op beeldhouwen. Na het vak te hebben doorgrond, is hij zich aanvankelijk gaan specialiseren in het portret. Een persoonsbeschrijving in klei of was.

Merel Moois

Merels Moois maakt illustraties en loftrompetten*, waarin het leven in al zijn kleur wordt gevierd. Moois van Merel gaat over de natuur, de mens in al zijn verschijningsvormen, diversiteit en uitingsvormen van culturen, kleurrijke pracht, de waarde van vintage, onopvallende juweeltjes, theaterparades, tropisch fruit, de toewijding van dansers en sinaasappelpapiertjes.

Mika van Vonderen

Mika van Vonderen (1970) is een dromer. Dromend over vrijheid groeide ze als boerendochter op in het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland als middelste van een gezin van vijf.

Monique Veenendaal

Vanuit de drang zich te willen uiten in vormentaal is Menno Veenendaal, naast zijn activiteiten als musicus, zich ca. 30 jaar geleden gaan toeleggen op beeldhouwen. Na het vak te hebben doorgrond, is hij zich aanvankelijk gaan specialiseren in het portret. Een persoonsbeschrijving in klei of was.

Nell Lippus

Mijn creativiteit bestaat uit het samenstellen (assembleren van gevonden objecten). Aan de vorige KISS deed ik al eens met veel plezier en redelijk succesvol mee.

Nicole Kilibarda

Move Me wil mensen stil laten staan bij zijn of haar eigen dierbaren, of deze nu dichtbij of veraf wonen. Het is een ruimte die de bezoeker naar zijn of haar eigen hand kan zetten. Je krijgt de mogelijkheid om twaalf verschillende mensen te leren kennen. Zonder jou is de installatie incompleet: het beweegt mee als jij beweegt, staat stil als jij stilstaat. Hopelijk doet ze ook iets anders: ze raakt je met haar verhalen.

Oscar Spierenburg

De Nederlandse kunstschilder OSCAR exposeert in binnen- en buitenland met zijn series stadsgezichten en landschappen, olieverfschilderijen en etsen met oudere, veelal Citroën-auto’s zoals o.a. de DS, de 2CV en de Traction Avant als onderwerp.

Paula Hoogland

Handwerken is al heel lang de rode draad in mijn leven. In het jaar 2000 ben ik met patchwork en quilten begonnen.

Peter Balm

Peter Balm geboren in Spaarndam (1943) is, na een gedegen opleiding aan de Amsterdamse Grafische School, gedurende zijn gehele loopbaan werkzaam geweest in de grafische industrie.

Peter van Klinkenberg

Projectfotografie, Dorpsfotografie, Gebiedsfotografie, Evenementen en Gebeurtenissen, Reportages.

Pieternel van Kempen

In 2003 ben ik als leerling begonnen bij Ruud Zweypfenning met het maken van, met name, bronzen beelden.

Rens de Vries

Rens de Vries (1995) houdt zich binnen zijn praktijk bezig met het kijken naar en verhouden tot het medium fotografie. Door het maken van camera’s, zowel digitaal als analoog, met huis-tuin-en-keuken spullen wil de Vries kritisch kijken naar de betekenis van fotografie in een tijd waar de toegang tot het medium steeds toegankelijker wordt.

Roel Davidse

In mijn autonome werk ben op zoek naar zo alledaags mogelijke situaties, omdat daar geopenbaard wordt hoe we onze omgeving en daarmee ons zelf vormgeven.

Ruud Zweypfenning

Ik ben beeldhouwer en maak het liefst bronzen figuratieve beelden. Door mijn studie biologie wordt ik nog steeds geïnspireerd doorn dieren zoals vogels en stieren.

Sandra Nieuwkoop

In mijn autonome werk ben op zoek naar zo alledaags mogelijke situaties, omdat daar geopenbaard wordt hoe we onze omgeving en daarmee ons zelf vormgeven.

Sonja Roosenhart

Sinds een aantal jaar ben ik de geluksvogel die van haar passie haar beroep heeft kunnen maken. Naast heel divers werk in opdracht schilder ik als vrij werk het liefst (licht erotische) vrouwen. Ik word er super blij van en hoop dat ook op de kijker over te brengen! Liefs Sonja

Tamara Mesman

Schilderen doe ik al mijn hele leven. Als kind en jongvolwassene met plakkaatverf en aquarel en vanaf 2004 met acryl.

Timothy

Mijn naam is Timothy ik ben al 15 jaar tattooerder, ik ben opgeleid door Jan Born een begrip in de Nederlandse Tattoo wereld.

Tobias Spierenburg

Tobias Spierenburg is geboren in een Spaarndamse kunstenaarsfamilie waar hij de invloed onderging van zowel een schilderende vader als grootvader. Hij volgde zijn opleiding in Den Haag en Antwerpen. Sinds 2008 woont en werkt hij in Parijs.

Vera West

Vera haar werk bestaat uit suggestieve en verstilde beelden van de stad en observaties van de mens en omgeving. Soms zijn het fragmenten van bijvoorbeeld een paar benen met een grote schaduwpartij eronder, een ander moment is het weer een wat meer uitgewerkt figuratief werk van een bekende straat in Haarlem.

Wim Kersten

Wim Kersten is autodidact. Hij heeft in Zuid Kennemerland en Amsterdam een reeks exposities op zijn naam staan.