Skip to content

Beeldende Kunst

U kunt op verschillende locaties in Spaarndam genieten van het werk van beeldende kunstenaars. Het werk wordt op beide dagen doorlopend tentoongesteld. Op de volgende pagina’s kunt u meer lezen over elke kunstenaar en vindt u terug op welke locatie u moet zijn om hun werk te bezichtigen.

Geek Zwetsloot

In mijn autonome werk ben op zoek naar zo alledaags mogelijke situaties, omdat daar geopenbaard wordt hoe we onze omgeving en daarmee ons zelf vormgeven.

Marjolijn de Vries

Op zoek naar een origineel cadeau voor verjaardag, huwelijk, pensioen, geboorte. Die maak ik van natuurlijke materialen die ik overal vindt.

Veronica de Voogt

Mijn (dier)plastieken in brons zijn speels en interactief.

Thea Verstraten

Sinds 1999 maak ik beelden uit steen, voornamelijk hardsteen, marmer, Iers hardsteen en hout.

Marloes Verstraeten

In het dagelijks leven laat ik mij vaak inspireren door dingen die ik meemaak of die indruk op mij maken. Ik werk veel vanuit mijn gevoel.

Kitty Veltman

Fotografie heeft altijd al mijn belangstelling gehad, maar sinds ik ook ben gaan sportduiken in 1991 ben ik veel meer gaan fotograferen.

Mark Thatcher

Mark is een Engelse kunstenaar, illustrator en sneltekenaar, die nu Nieuwebrug thuis noemt.

Joahanna van Steen

Na een lange, succesvolle carrière in het bewegingstheater heb ik een nieuwe manier gevonden om mijn fascinatie voor beweging en ruimte vorm te geven: beeldhouwen in steen.

Mathilde Renes

Ik werk met textiel, dat wil zeggen borduurwerk, textielverf, applicatie, geprinte transfers, vilt, draden op bijvoorbeeld linnen, zijde, of vintage lappen.

Anne Marie Penning

Brons en koper. Dit zijn de materialen waar ik graag mee werk, de kleur vind ik mooi en deze verandert ook nog met de tijd.

Ien Oud

Ien Oud maakt beelden uit boomstammen en laat zich inspireren door vogels, veren, bloemen en naakte schoonheid.

Tamara Mesman

Schilderen doe ik al mijn hele leven. Als kind en jongvolwassene met plakkaatverf en aquarel en vanaf 2004 met acryl.

Henk Meekel

Tot mijn pensionering was ik in het dagelijkse leven restauratietimmerman. In aanloop naar mijn pensioen ben ik aan de Haarlemse Kunstacademie de vakopleiding schilderkunst gaan volgen.

Enny Majoor

Schilderijen en houtskool tekeningen. Inspiratie haal ik uit alledaagse situaties. Zoals een broedende zwarte zwaan die op een nest zit vlakbij Fort Penningsveer.

Nell Lippus

assemblage is mijn ding

Marco Levi

Marco is geboren in Elisabethville (Rep. Dem Cogno) in 1960, hij woont en werkt in Milaan, waar hij tevens gestudeerd heeft om fotograaf te worden.

Klaas Kamphuis

"en taille directe" dat is mijn werkwijze als beeldhouwer: direct hakken het materiaal van uit een klein idee of summiere schets.

Steffi Jorna

Steffi Jorna (1990) woont in Haarlem. Steffi koos op jonge leeftijd voor de hotelschool in plaats van de kunstacademie.

Agnes Duwel

Misschien omdat ik als leerkracht basisonderwijs ooit mooie bordtekeningen maakte voor mijn kinderen in de klas voelt krijt voor mij als ‘n vertrouwd materiaal waarmee ik mijn creativiteit op papier vorm kan geven.

Linda Cornelissen

Ik fotografeer het liefst in de natuur, alles wat beweegt, maar vooral graag vogels.

Eric Coole

Tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen, glas-in-loodramen en wat niet al.

Adriaan Brand

Mijn fotowerk gaat over leven terwijl er bijna geen mensen in voorkomen...

Nick Meijer

Beeldende kunst Locatie 4 Naar route Te zien op beide KIS dagen locatie: Dorpscentrum njbmeijer@gmail.com 06-23095306 Nick Meijer Inspiratie vind

Lida Meijer

In mijn tekeningen en schilderijen word ik vaak geïnspireerd door beelden of onderwerpen om mij heen, die dan een uiting vinden op doek of papier.

Peter van Klinkenberg

Projectfotografie, Dorpsfotografie, Gebiedsfotografie, Evenementen en Gebeurtenissen, Reportages.

Wim Kersten

Wim Kersten is autodidact. Hij heeft in Zuid Kennemerland en Amsterdam een reeks exposities op zijn naam staan.

Pieternel van Kempen

In 2003 ben ik als leerling begonnen bij Ruud Zweypfenning met het maken van, met name, bronzen beelden.

Giselle Hunia

Giselle Hunia werkt door middel van Vormgeving om binnen een ruimte materialen aan elkaar te verbinden waardoor er een subtiele versmelting plaats vind.

Paula Hoogland

Handwerken is al heel lang de rode draad in mijn leven. In het jaar 2000 ben ik met patchwork en quilten begonnen.

Maegreeth Eichhorn

Beeldende Kunst Locatie 4 Naar route Te zien op beide KIS dagen locatie: Dorpscentrum margreetheichhorn@gmail.com Margreeth Eichhorn Misschien omdat ik

Jeroen Duwel

Jeroen Duwel (1967) is geboren in Haarlem en heeft een groot deel van zijn jeugd in Frankrijk gewoond. Daar kwam hij al in aanraking met fotografie, door zijn vader die beroepsfotograaf is. Zelf is hij autodidact.

Marianne Henstra

Reeds 25 jaar ben ik bezig met quilten. Eerst op de traditionele wijze; met kleine vierkante en driehoekige katoenen lapjes, die aan elkaar genaaid een mooi patroon vormen.

Gaja Justyne

Justyna Gaja - kunstschilder en kunsthistorica (WO). Haar kunst is een persoonlijke mix tussen klassieke figuratieve en abstracte schilderijen. Zij ziet de wereld door lichten en kleuren. Waar is licht is er kleur, gewoon een impressie van wat ons omringt.

Margot Dukker

Het beeldend verhalend werk van Margot Dukker dat voornamelijk bestaat uit pentekeningen en olieverfschilderijen is niet goed bij een bepaalde stroming onder te brengen.

Joyce van Dobben

Ik woon sinds 1982 in Spaarnwoude, heb daar een atelier aan huis waar ik schilder en teken.

Lida Carstens

Het beeldend verhalend werk van Margot Dukker dat voornamelijk bestaat uit pentekeningen en olieverfschilderijen is niet goed bij een bepaalde stroming onder te brengen.

Marianne Brinkman-Hirs

Ik ben opgegroeid in Spaarndam. Al jaren maak ik figuratieve schilderijen en maak sinds kort een uitstapje naar pentekeningen.

Walter Balzer

Beeldende Kunst Locatie 4 Naar route Te zien op beide KIS dagen locatie: Dorpscentrum www.walterblazer.nl info@walterblazer.nl 0623164960 Walter Blazer Walter