Skip to content

Marloes Verstraeten

In het dagelijks leven laat ik mij vaak inspireren door dingen die ik meemaak of die indruk op mij maken. Ik werk veel vanuit mijn gevoel.

Mijn kleurrijke werk is vaak goed te herkennen aan de geabstraheerde mensfiguren, waarbij ik niet alleen schilder, maar ook graag combinaties maak met verschillende technieken, zoals materiaaldruk.

Ik vind het mooi om te zien dat mensen geraakt worden door mijn werk. Dat men gaat nadenken door wat men ziet, maar ook het feit dat iedereen er weer iets anders in ziet.

Naast het schilderen op doek, maak ik tegenwoordig ook vaak kleiner werk op papier. Hierbij werk ik zowel met acrylverf als aquarel of maak ik een combinatie van beiden. Ook mijn kleinere werk is te herkennen aan het kleurgebruik en is half-abstract met figuurstukken of volledig abstract. Naast dat ik als beeldend kunstenaar mijn werk laat zien tijdens de KIS, ben ik ook actief in de podiumkunsten. Zo doe ik o.a. aan improvisatie theater en zing ik in een bandje. Ook deze kunstvormen zorgen bij mij vaak voor inspiratie in mijn beeldende werk.