Skip to content

Literatuur &
Gedichten

Locatie 22

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels. De meest recente, kom (2019), ging over hijgen. Het gedicht ‘h h’, dat bestaat uit 56 maal één en dezelfde letter, behoort tot de klassiekers in de nederlandse poëzie. Harmens publiceerde ook twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Hij was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland.

Er verschenen zes romans. Eind 2021 verscheen Rigolettohof (2021), de grote Alphense roman, over hoe een man opgroeit in de jaren zeventig en tachtig in de nabijheid van een winkelcentrum (de Ridderhof) dat later, op 9 april 2011, in een plaats delict zou veranderen. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt.

In september 2021 publiceerde Harmens in NRC Handelsblad een essay over de diagnose autismespectrumstoornis die hij twee jaar geleden kreeg. Over die diagnose maakt hij op dit moment een nonfictieboek. Hij werkt ook aan nieuwe gedichten. Beide boeken gaan verschijnen bij Uitgeverij Thomas Rap. Verder in voorbereiding: een album met Nederlandstalige liedjes en een biografie van rapper Hef.

Website fotografie: Oscar van Beest