Skip to content

Culinair

Locatie 9

Spaarndammerdijk 99 2063 JX Spaarndam

023 202 7745

Diga ijs en koffie

Ijs

Bij Diga kunt u terecht voor het heerlijke ambachtelijke ijs.

In de ijsvitrine hebben wij 20 verschillende smaken room- en sorbetijs!
Dit ijs wordt gemaakt met pure toevoegingen, vers fruit, echte bourbonvanille en de beste chocolade. Deze rijkelijke en natuurlijke toevoegingen zorgen voor een heerlijke smaak!

Op het ijs kunt u kiezen voor zelfgemaakte slagroom!

Speciaal voor KIS maakt Diga een KIS ijsje

Koffie

Wij serveren EARTH COFFEE. De bonen malen wij zelf en zetten voor u een vers kopje koffie in verschillende smaken. Bv Espresso, cappuccino, een latte machiato en ook een heerlijke ijscappuccino kunnen we voor u maken. Geniet van de vers gemalen koffie aan de dijk of neem onze koffie mee in de speciale meeneem koffiebeker.

Voor bij de Koffie: verkopen een wisselend assortiment huisgemaakt lekkers.

History

Al in het begin van de twintigste eeuw opent Leemhuis een café aan de Spaarndammerdijk 99 onder de naam ‘De Landbouw’.

Op 14 februari 1938 wordt de zaak, onder de handelsnaam W.A. Groeneveld, voortgezet. Het café heeft dan een volledige vergunning. De zaak wordt gedreven door Dirk Corver (geboren op 13 juni 1908 te IJmuiden).

In 1949 luidt de handelsnaam van het café ‘De Groote Sluis’. In dat jaar treedt W.A. Groeneveld terug en wordt Dirk Corver eigenaar van de zaak. Onder Dirk Corver wordt het café tevens een soort thuishaven voor handelaren in paarden. In de volksmond wordt het café ook wel ‘Het zwaaiend hakmes’ genoemd.

Na het overlijden van Dirk Corver wordt het café, op 2 december 1965, verpacht aan D. van der Horst uit Amsterdam. Op 19 juli 1968 wordt deze pacht beëindigd.

Het café wordt dan verkocht aan mevr. Margaretha van Duffelen – van Melsen uit Haarlem en krijgt vanaf 1969 de naam ‘Bamboe Bar’. Op 1 juli 1972 treedt mevr. Van Duffelen terug en wordt haar zoon Cornelis van Duffelen de nieuwe eigenaar.

Op 8 augustus 1977 wordt de onderneming voortgezet door Ruud van Essen. Op 24 maart 1983 trekt hij zich terug uit de zaak en wordt deze weer voortgezet door Cornelis van Duffelen. In 1984 wordt de Bamboebar gesloopt en er komt een woonhuis voor in de plaats.

In 2016 opent Diga ijs & koffie haar deuren in de voorkamer van het woonhuis.

Bron: ‘Spaarndamse bedrijvigheid in de vorige eeuw’.

Uitgave Historische Werkgroep Spaarndam (2005).