23

zaterdag 29 augustus
21 uur
locatie: Oude Kerk


Chante-!

Chante !

Chante! bestaat uit zangeres Nicolette Knape, violiste Maria Eldering en pianist Jasper Swank. Samen brengen zij het Franse en Nederlandse chanson. Hun repertoire bevat zowel bekende als onbekende chansons. Zo spelen zij onder andere nummers van Edith Piaf, Jacques Brel, Leo Ferrè, Jean Ferrat, Liesbeth List en Ramses Shaffy. Maar ook het nieuwe chanson ontbreekt niet. Denk daarbij aan Zaz, Lara Fabian en Amandine Bourgeois. De vernieuwende arrangementen in het samenspel tussen piano, viool en zang maakt Chante! uniek.

Nicolette Knape en Maria Eldering kennen elkaar uit de theaterwereld. Samen traden zij regelmatig op als theaterduo en maakten zij de kindervoorstelling ‘Bij Uil thuis’ met daarin door Maria zelf gecomponeerde liedjes. In 2013 werden zij gevraagd samen met de toenmalige pianist Bart Siekman voor Amnesty het nummer Vrijheid uit te voeren tijdens de dag van de rechten van de mens. Dit werd een groot succes en op aanraden van de voorzitster van Amnesty besloten zij als muziekgezelschap verder te gaan en werd Chante! geboren. Hierna volgden optredens in o.a. Duin & Kruidberg, Het Zandvoorts museum, Cafe Fier, de Haarlemse Kookgarage en kunstfestivals als Place du tertre, de Roze kunstlijn en From Russia with art.

Sinds 2015 is pianist Jasper Swunk bij hen gekomen en geeft hij met zijn unieke pianoarrangementen een geheel eigen stijl aan Chante!

Reacties zijn uitgeschakeld.