16

locatie: De Muziektent


Muziektent Westkolk

De in 1924 gebouwde houten MUZIEKTENT is gelegen aan de Westkolk. De muziektent valt binnen het beschermde dorpsgezicht Spaarndam.
Het is een achtzijdige, geheel in hout opgetrokken muziektent bestaande uit een onderbouw met podium dat wordt afgedekt door een door pilaren ondersteund dak. De circa één meter hoge achtzijdige onderbouw is opgetrokken uit houten planken. Aan de noordzijde bevindt zich aan één van de acht zijden van de onderbouw een vier treden tellende houten trap met leuningen die naar het podium leidt.

De trap wordt aan de onderzijde afgesloten door een houten hek. Het podium wordt rondom afgesloten door een circa één meter hoog opengewerkt houten hekwerk dat de achtzijdige vorm van de onderbouw volgt. Op de hoeken van de acht zijden bevinden zich circa drie meter hoge houten pilaren die het dak dragen.

Het dak bestaat uit twee achtzijdige daklagen boven elkaar. De onderste laag van het dak is geheel van hout. De bovenste laag is eveneens van hout maar is aan de bovenzijde met mastiek bekleed. In het midden van het dak bevindt zich een houten makelaar.

Reacties zijn gesloten.